Sunday, May 15, 2011

jangan busuk hati.

orang selalu cakap, melayu suka menjatuhkan melayu.busuk hati. tak boleh tengok orang senang.tak boleh tengok orang lebih.bila ada kekurangan pada orang lain, mulalah nak di canang. kalau bantu kan lagi baik..sama-sama maju, pahala pun dapat...tapi pemikiran sekarang tak boleh pakai.masing-masing tunjuk bagus.ada takda mesti nak lebih dari orang lain.tak dapat lebih tu yang cari kurangnya orang lain.asalkan dia sentiasa berada kat atas.lebih dari semua aspek.betul?

kalau tak betul, kenapa kita sebagai melayu tak cuba ubah pemikiran macam tu?tak cuba buka mata dunia yang melayu sentiasa bersatu?eceh..

padahal nak cakap, after three weeks kejadian menimpa, aku guna handphone lama. dah basuh.dah tayammum segala harap suci dari segala kotoran. yang pandang rendah dan hina, sila sucikan hati anda. mungkin awak-awak ada handphone canggih yang ada macam-macam software. yang sekali rosak atau hilang tak perlu berair mata sebab boleh dapat yang baru. yang lagi canggih.yang lagi mahal. tapi awak-awak tak berhak untuk merasa jijik dengan handphone saya..unless...awak bagi duit untuk saya beli handphone baru. -_-

sebab aku memang tak mampu. tapi, aku takde hal. as long as handphone tu hidup dan still boleh guna, makna nya ok lah tu.sekian, terima kasih.:))


p/s: tengah menaip tiba-tiba manager audit datang kat sebelah cakap " moral of the story hati jangan busuk". terkesima aku. rupanya dia cakap pasal ex-tax manager yang busuk hati nak jatuhkan company ni. sampai hati kan? tu lah melayu yang betul-betul jatuhkan melayu.ciss!! memalukan. tak sedar kubur kata mari! selamat bertaubat ye makcik! -_-

3 comments:

  1. wahhh.. eN. kZ bace blog akak nie kew?? hahaha.. nway, pakai fon pape pun okehh as long ia hidup, boleh msj n call kan. mane laa tau 1 ari nti kai fon lg canggih tip top dri yg de skrg. time tu ckp Alhamdulillah. ^^.

    ReplyDelete
  2. combi: emmm..bau febreeze..heheh!
    faten: x la...tetibe die mncul kt blakang...ckp psl kb..heheh!

    ReplyDelete